Bärgare i Göteborg

För bärgare i Göteborg består av de mest olika uppdrag som kan tänkas. I förebyggande syfte håller ett antal bärgare jourtjänst. Det är vid olika strategiska ställen och tidpunkter som detta är nödvändigt. Tingstad -, Lundby -, Göta- ,och Gnistängstunneln är exempel på sådana ställen. Vid rusningstrafik på morgnar och eftermiddagar är det av vikt att stå nära och snabbt komma in för undsättning om något skulle hända. Småkrockar och motorstopp orsakar långa köer, som är svåra att forcera för en bärgare.

För bärgare i Göteborg består av de mest olika uppdrag som kan tänkas. I förebyggande syfte håller ett antal bärgare jourtjänst.
För bärgare i Göteborg består av de mest olika uppdrag som kan tänkas. I förebyggande syfte håller ett antal bärgare jourtjänst.

Vid en större olycka där ambulans och specialfordon från brandkåren ryckt ut kallar polisen även en bärgare i Göteborg. Den skall hålla sig i direkt närhet för att eventuellt bistå utrycknings-personalen. Därefter skall de skadade fordon snabbt flyttas så att sanering kan göras före trafiken släpps förbi. Sådana olyckor inträffar sällan men en hög beredskap måste finnas.

Bilbärgning Gbg AB är bärgare i Göteborg med bra priser.
Bilbärgning Gbg AB är bärgare i Göteborg med bra priser.
LÄS MER: Bärgning av fordon i Göteborg

Många utryckningarna för en bärgare är vid bil krockar Polisen kallar även vid sådana tillfällen. De dirigerar eller stoppar trafiken under själva bärgningen så detta kan utföras trafiksäkert. Även här ställs krav på en snabb åtgärd från bärgaren. De flesta kommer dock från privatpersoner. Även här kan det gälla småkrockar. Dessa bilförare har gjort överenskommelser före beställningen. Bärgaren har bara att köra till närmaste bilverkstad, samt skriva ett kvitto som ägaren skall lämna sitt försäkringsbolag.

LÄS MER: Bogsering av bilar, vad gäller?

Andra, som kallar på en bärgare, har kört motorstopp någonstans. Kanske på grund av bränslestopp. Förarna vill eller kan inte lämna sitt fordon utan ringer efter snar hjälp. Dessa uppdrag kräver givetvis att det finns en ledig bärgare i Göteborg. Stoppet kan ha orsakats av en punktering. Även i sådant fall vill inte föraren gå ut i trafiken för att byta hjul. En stor del av dessa kunder är kvinnor.

LÄS MER: Hur gör man för att sälja trasig bil

Sedan är det bilägare som inte lyckas starta bilen hemma på parkeringsplatsen. De vill i första hand ha hjälp att få sin bil till en verkstad. Andra kan i ren frustration beordra körning till närmaste bilskrot i Göteborg för att skrota bilen. Dessa personer anser att reparationsbudgeten överskridits för länge sedan. Bärgningar till bilskrotar är ganska frekventa. Bilar som fått körförbud i samband med besiktningen går ofta den här vägen. Dyra reparationer kan också påverka skrotningsbeslut.

LÄS MER: Tipsen när bilen är förbrukad och måste skrotas

En bärgare måste vara förberedd att utföra fler bärgningar än personbilar. Husvagnsägare, som av någon anledning inte vågar dra den själv ringer för att söka hjälp. Och ägare till mindre fritidsbåtar vill ofta anlita bärgare när båten skall sjösättas. Och så är de personer som tappat nyckeln till bilen. Men någonstans måste även en bärgare i Göteborg sätta gräns för arbetsuppgifterna.

LÄS MER: Bärgning när man skrota bilen hos en bilskrot